Selmatec AS utvider seg ytterligere i Skandinavia, sikrer kontrakt med Avinor for å tilby gjennomlysnings utstyr og metalldeteksjon til sikkerhets formål.

2020-12-18

Selmatec AS, en av Nordens ledende leverandører av gjennomlysnings maskiner, har kunngjort detaljer om et nylig sikret kontrakt med Avinor for å levere sikkerhets gjennomlysningsutstyr for sjekkpunkt-, innsjekket bagasje- og flyfraktapplikasjoner til regionale flyplasser i hele Norge i en flerårig rammeavtale.

Partnerskapet, resultatet av en teaminnsats mellom Selmatec og teknologipartner Rapiscan® Systems, vil se opptil 350 ORION gjennomlysnings maskiner, Air Cargo screening-enheter og Rapiscans ny lanserte ORION® Metor® 900M metalldetektor portal levert til 44 flyplasser i hele Norge, og inkluderer løpende vedlikeholds- og serviceavtaler.

Dette partnerskapet skal også Selmatec AS leverer sikkerhetsløsninger til alle de 44 flyplassene som drives av Avinor.

Den nylig lanserte Orion Metor 900M metalldetektoren er en av de mest avanserte hittil, og tilbyr forbedrede deteksjons funksjoner, samtidig som operatører kan opprettholde høye gjennomstrømningshastigheter, avgjørende i travle flyplassmiljøer. Systemet har også multisone identifisering for å hjelpe operatører raskt og enkelt å identifisere plasseringen av en potensiell trussel, og er designet for å oppdage jernholdige og ikke-jernholdige metaller som håndvåpen, kniver og andre sikkerhetsrisikoer.

"Luft- og reisesektorene, som alle andre markeder, må se fremover og øke etter forstyrrelsen forårsaket av Coronavirus-pandemien. Det som ikke har endret seg er at vi må fortsette å opprettholde høye sikkerhetsnivåer slik at alle passasjerer som skal ut og å fly igjen vil føle seg trygg når de skal ut og reise igjen, sier Bøye Einang, administrerende direktør i Selmatec. "Vi er stolte av å samarbeide med Avinor for å sikre at våre markedsledende skanne- og sikkerhetsløsninger kan spille en viktig rolle i flyplassens sikkerhetssystemer i hele Norge."

< Back til Nyheter

Om Oss

Selmatec spesialiserer seg på områder for deteksjon og sikkerhetsklarering mellom soner og grenseoverganger. Våre tjenester og produkter er i daglig bruk for å begrense mulighetene for terrorhandlinger, smugling av våpen, eksplosiver og narkotika etc.

Finn ut mer
Circuits